Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kweepeer, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote boom is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Deze plant slaat vrij traag aan. Vraagt een vochthoudende tot vochtige, humusrijke grond met een neutrale tot basische zuurgraad (pH = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Cydonia oblonga? De Cydonia oblonga is ook wel bekend als Kweepeer. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Kweepeer is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cydonia oblonga? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kweepeer niet!

  • Nederlandse naam: Kweepeer Wetenschappelijke naam: Cydonia oblonga Type plant: Boom
  • Geslacht: Cydonia Familie: Rosaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee