Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Palmboom, familie van de Buxaceae. De bladeren zijn fris groen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is matig verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Buxus microphylla 'Faulkner'? De Buxus microphylla 'Faulkner' is ook wel bekend als Palmboom. Deze Buxaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Palmboom is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Buxus microphylla 'Faulkner'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Palmboom niet!

  • Nederlandse naam: Palmboom Wetenschappelijke naam: Buxus microphylla 'Faulkner' Type plant: Heester
  • Geslacht: Buxus Familie: Buxaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 150
  • Giftig: Nee