Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Caryopteris, familie van de Verbenaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. augustus tot en met oktober. De bladeren zijn grijsgroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een warme plaats.
Zoals bijvoorbeeld beschutte (dak)tuinen op het zuiden en dicht bij bebouwing. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de volle zon en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Caryopteris clandonensis 'ArthurSimmonds'? De Caryopteris clandonensis 'ArthurSimmonds' is ook wel bekend als Caryopteris. Deze Verbenaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Caryopteris is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Caryopteris clandonensis 'ArthurSimmonds'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Caryopteris niet!

  • Nederlandse naam: Caryopteris Wetenschappelijke naam: Caryopteris clandonensis 'ArthurSimmonds' Type plant: Heester
  • Geslacht: Caryopteris Familie: Verbenaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee