Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaanse sering, familie van de Rhamnaceae. De bloemkleur is zachtblauw en de bloeitijd is van ca. maart tot en met mei. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 700 cm. Verdraagt een temperatuur tot -5 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een matig voedselrijke, droge tot vochthoudende, zandige bodem. Heeft een voorkeur voor neutrale tot basische grond (ph = 7 - 9). Zonnig, verlangt een plekje in de zon en verdraagt zomerse warmte redelijk, mits de standplaats voldoende vochthoudend is. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is goed te combineren met 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue'? De Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' is ook wel bekend als Amerikaanse sering. Deze Rhamnaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 700 centimeter. De Amerikaanse sering is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Amerikaanse sering niet!

  • Nederlandse naam: Amerikaanse sering Wetenschappelijke naam: Ceanothus arboreus 'Trewithen Blue' Type plant: Heester
  • Geslacht: Ceanothus Familie: Rhamnaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April, Mei
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 700 Giftig: Nee