Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Witte kornoelje, familie van de Cornaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn geel/rose gevlekt. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. Heeft een decoratieve vorm. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Cornus alba 'Gouchaultii'? De Cornus alba 'Gouchaultii' is ook wel bekend als Witte kornoelje. Deze Cornaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Witte kornoelje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cornus alba 'Gouchaultii'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Witte kornoelje niet!

  • Nederlandse naam: Witte kornoelje Wetenschappelijke naam: Cornus alba 'Gouchaultii' Type plant: Heester
  • Geslacht: Cornus Familie: Cornaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Geel, Roze Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300 Giftig: Nee