Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe monnikskap, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is violetblauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Aconitum napellus? De Aconitum napellus is ook wel bekend als Blauwe monnikskap. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Blauwe monnikskap is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aconitum napellus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe monnikskap niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe monnikskap Wetenschappelijke naam: Aconitum napellus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aconitum Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Ja