Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Amerikaanse look, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Ze is ook te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog is. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Allium cernuum? De Allium cernuum is ook wel bekend als Amerikaanse look. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Amerikaanse look is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Allium cernuum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Amerikaanse look niet!

  • Nederlandse naam: Amerikaanse look Wetenschappelijke naam: Allium cernuum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Allium Familie: Liliaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee