Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Schildzaad, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijs en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Ze groeit vrij snel en heeft meestal een kussenvormige groeiwijze. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Alyssum montanum 'Berggold'? De Alyssum montanum 'Berggold' is ook wel bekend als Schildzaad. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Schildzaad is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Alyssum montanum 'Berggold'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Schildzaad niet!

  • Nederlandse naam: Schildzaad Wetenschappelijke naam: Alyssum montanum 'Berggold' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Alyssum Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee