Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Blauwe ster, familie van de Apocynaceae. De bloemkleur is blauw en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als borderplant (op een iets zonniger plek). De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Amsonia tabernaemontana? De Amsonia tabernaemontana is ook wel bekend als Blauwe ster. Deze Apocynaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Blauwe ster is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Amsonia tabernaemontana? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Blauwe ster niet!

  • Nederlandse naam: Blauwe ster Wetenschappelijke naam: Amsonia tabernaemontana Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Amsonia Familie: Apocynaceae Bloemkleur: Blauw
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee