Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Afrikaanse pyrethrum, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit + roze en de bloeitijd is van ca. april tot en met juni. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Het is een kortlevende plant, die slechts enkele jaren waardevol blijft. Door de plant tijdig uit te zaaien of anderszins te verjongen voorkomt u dat er gaten in uw tuin vallen.

Bent u op zoek naar Anacyclus pyrethrum var. depressus? De Anacyclus pyrethrum var. depressus is ook wel bekend als Afrikaanse pyrethrum. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Afrikaanse pyrethrum is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anacyclus pyrethrum var. depressus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Afrikaanse pyrethrum niet!

  • Nederlandse naam: Afrikaanse pyrethrum Wetenschappelijke naam: Anacyclus pyrethrum var. depressus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anacyclus Familie: Asteraceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee