Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Gele kamille, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Anthemis x hybrida 'Kelwayi'? De Anthemis x hybrida 'Kelwayi' is ook wel bekend als Gele kamille. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Gele kamille is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anthemis x hybrida 'Kelwayi'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Gele kamille niet!

  • Nederlandse naam: Gele kamille Wetenschappelijke naam: Anthemis x hybrida 'Kelwayi' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anthemis Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee