Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Westerse bijvoet, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze snelgroeiende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Artemisia ludoviciana 'Silver Queen'? De Artemisia ludoviciana 'Silver Queen' is ook wel bekend als Westerse bijvoet. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Westerse bijvoet is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Artemisia ludoviciana 'Silver Queen'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Westerse bijvoet niet!

  • Nederlandse naam: Westerse bijvoet Wetenschappelijke naam: Artemisia ludoviciana 'Silver Queen' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Artemisia Familie: Asteraceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee