Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Rotsschildzaad, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn grijs en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem. Het is een onderhoudsvriendelijke plant met een rijke, kleurige bloei. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aurinia saxatilis? De Aurinia saxatilis is ook wel bekend als Rotsschildzaad. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Rotsschildzaad is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aurinia saxatilis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Rotsschildzaad niet!

  • Nederlandse naam: Rotsschildzaad Wetenschappelijke naam: Aurinia saxatilis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aurinia Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee