Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is klokjesbloem, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is blauw met wit hartje en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Campanula poscharskyana 'Blue Star' (R)? De Campanula poscharskyana 'Blue Star' (R) is ook wel bekend als klokjesbloem. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De klokjesbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Campanula poscharskyana 'Blue Star' (R)? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de klokjesbloem niet!

  • Nederlandse naam: klokjesbloem Wetenschappelijke naam: Campanula poscharskyana 'Blue Star' (R) Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Campanula Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee