Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Veldkers, familie van de Brassicaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Cardamine waldsteinii? De Cardamine waldsteinii is ook wel bekend als Veldkers. Deze Brassicaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Veldkers is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Cardamine waldsteinii? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Veldkers niet!

  • Nederlandse naam: Veldkers Wetenschappelijke naam: Cardamine waldsteinii Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Cardamine Familie: Brassicaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee