Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stijve clematis, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn purperbruin en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet vrij droog en kalkhoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Clematis recta 'Purpurea'? De Clematis recta 'Purpurea' is ook wel bekend als Stijve clematis. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Stijve clematis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clematis recta 'Purpurea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Stijve clematis niet!

  • Nederlandse naam: Stijve clematis Wetenschappelijke naam: Clematis recta 'Purpurea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Clematis Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Bruin, Paars Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee