Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Grote steentijm, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn grijsgroen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Clinopodium grandiflorum? De Clinopodium grandiflorum is ook wel bekend als Grote steentijm. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Grote steentijm is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Clinopodium grandiflorum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Grote steentijm niet!

  • Nederlandse naam: Grote steentijm Wetenschappelijke naam: Clinopodium grandiflorum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Clinopodium Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee