Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Dang shen, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is groen+purper en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 200 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Daarnaast moet de bodem vochthoudend zijn. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Codonopsis tangshen? De Codonopsis tangshen is ook wel bekend als Dang shen. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Dang shen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Codonopsis tangshen? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Dang shen niet!

  • Nederlandse naam: Dang shen Wetenschappelijke naam: Codonopsis tangshen Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Codonopsis Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Groen, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee