Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Lelietje-van-dalen, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is lichtroze en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plaats met volle schaduw tussen of bij bomen of struiken en een humusrijke bodem. Deze plant verdraagt warmte en een tijdelijk droge bodem. Ze kan dus ook aangeplant worden op standplaatsen met iets meer licht. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Convallaria majalis 'Rosea'? De Convallaria majalis 'Rosea' is ook wel bekend als Lelietje-van-dalen. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Lelietje-van-dalen is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Convallaria majalis 'Rosea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Lelietje-van-dalen niet!

  • Nederlandse naam: Lelietje-van-dalen Wetenschappelijke naam: Convallaria majalis 'Rosea' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Convallaria Familie: Liliaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee