Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Edraianthus, familie van de Campanulaceae. De bloemkleur is violet-blauw en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 10 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Alpine plant.
Deze plant is uitsluitend geschikt voor liefhebbers van een 'echte rotstuin', omdat ze nogal kieskeurig is qua verzorging, standplaats en grondsoort. Verlangt een licht beschaduwde plek en een matig voedselrijke bodem. In de winter moet u maatregelen treffen om de grond vrij droog te houden. Daarnaast moet de bodem kalkhoudend en stenig zijn (kalkhoudend split door de bodem werken), en bij voorkeur licht vochtig in de periode voorjaar-najaar. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Edraianthus graminifolius? De Edraianthus graminifolius is ook wel bekend als Edraianthus. Deze Campanulaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 10 centimeter. De Edraianthus is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Edraianthus graminifolius? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Edraianthus niet!

  • Nederlandse naam: Edraianthus Wetenschappelijke naam: Edraianthus graminifolius Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Edraianthus Familie: Campanulaceae Bloemkleur: Blauw, Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Neutraal tot basisch Hoogte in CM: 10 Giftig: Nee