Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Ivoordistel, familie van de Apiaceae. De bloemkleur is grijsgroen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Eryngium giganteum? De Eryngium giganteum is ook wel bekend als Ivoordistel. Deze Apiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Ivoordistel is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Eryngium giganteum? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Ivoordistel niet!

  • Nederlandse naam: Ivoordistel Wetenschappelijke naam: Eryngium giganteum Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Eryngium Familie: Apiaceae Bloemkleur: Groen
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee