Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wilde kievitsbloem, familie van de Liliaceae. De bloemkleur is wit of rood en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Fritillaria meleagris? De Fritillaria meleagris is ook wel bekend als Wilde kievitsbloem. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Wilde kievitsbloem is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Fritillaria meleagris? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wilde kievitsbloem niet!

  • Nederlandse naam: Wilde kievitsbloem Wetenschappelijke naam: Fritillaria meleagris Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Fritillaria Familie: Liliaceae Bloemkleur: Rood, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee