Kamerplanten

Bij elk interieur horen kamerplanten. Ongeacht de woonstijl is er altijd een passende plant te vinden. Grote groene planten voor een ruimtelijke uitstraling, hangende planten voor een dynamisch effect, of kleurrijke en geurende kamerplanten voor een levendig interieur. Vind een plant die past bij het interieur, de kleuren in huis en vooral uw persoonlijke voorkeuren. Bent u een echte planten fan? Kies dan voor grote kamerplanten met een stoere uitstraling. Geen groene vingers? Er zijn ook talloze kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben! 

Top 3 kamerplanten voor 2022-2023

Kleine sfeermakers, grote groene geluksbrengers of hangende kunstwerken. Er is onwijs veel keuze in de wereld van kamerplanten. Vaak kiezen we toch voor planten welke het beste binnen ons interieur passen, een unieke uitstraling hebben en niet te veel verzorging vragen. Alle planten verdienen aandacht, maar we hebben voor het gemak een top 3 gemaakt met de meest populaire planten van het moment.

1. Monstera – Gatenplant

Groot en groen lijkt toch de race te winnen. De Monstera, of gatenplant, is dankzij de speciale vorm en grote bladeren een van de populairste planten van dit moment. Deze kamerplant houdt van warme vochtige ruimtes, maar niet van direct zonlicht. De Monstera vindt het fijn om altijd in vochtige grond te staan. Neem dus elke dag even de tijd om de grond en de bladeren te besproeien.

2. Pilea Peperomioides - Pannenkoekenplant

Terug van weggeweest is de Pilea Peperomioides. Vaak noemen we deze plant bij zijn bijnaam, net wat makkelijker. De Pannenkoekenplant was talloze jaren geleden al een echte eye-catcher in huis, en heeft nu zijn plekje in deze top 5 terug verdiend. De grote platte bladeren lijken op pannenkoeken, vandaar de bijnaam. Deze kamerplant is qua verzorging heel makkelijk. Een keer per week een beetje water is voldoende voor de pannenkoekenplant.

3. Strelitzia – Paradijsvogelplant

De bijnaam van de Strelitzia is de Paradijsvogelplant. En dit is geheel terecht. De exotische oranje kammen, de langwerpige bladeren en de wijde groei van deze plant maken het een echte eye-catcher. En net als in een exotisch oord, staat deze plant graag in de volle zon. Zorg wel dat de grond altijd licht vochtig is. Goed water geven en af en toe besproeien dus! 

    

Het assortiment van Tuincentrum Hollander

Naast het grote assortiment kamerplanten, van cactussen tot palmen, yucca's en orchideeën, hebben wij natuurlijk ook diverse soorten potgrond, zo kunt u kiezen uit grond voor orchideeën, cactussen en varens. In de potgrond ‘speciaal’ zitten extra voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de planten een extra impuls krijgen. Verder hebben wij voor het bestrijden van ongedierte op planten hebben zowel biologische als traditionele bestrijdingsmiddelen.

Kies hieronder een categorie om verder te lezen of kom langs in ons tuincentrum!