Bloeiende kamerplanten

Sfeer brengt u zo in huis met onze selectie van bloeiende kamerplanten. Ze zijn top te combineren met verschillende andere planten en passen binnen ieder interieur! De bloemen zijn een mooi aandachtspunt en met de juiste verzorging heeft u er jarenlang plezier van! Leuk in een groepje bij elkaar, voor uzelf of als cadeau. En vergeet ook een mooie bloempot niet. Maak van uw bloeiende kamerplanten heuse accessoires door ze in een van onze prachtige potten te zetten. Lees snel verder over de bloeiende kamerplanten van Tuincentrum Hollander.

Bloeiende kamerplanten: een feest in huis

Kamerplanten zijn een mooie toevoeging aan ieder interieur en bloeiende kamerplanten zijn met hun bloemen of bladeren met opvallende kleuren een echte sfeermaker. Een aantal voorbeelden van dit soort planten zijn kalanchoë, de lepelplant, en diverse soorten orchideeën. Sommige plantensoorten bloeien zelfs het hele jaar door. Deze planten zijn dus erg geschikt om in de vensterbank te plaatsen op kantoor of in de woonkamer. Door het vrolijke en opvallende uiterlijk van de bloeiende planten, zijn deze uiteraard ook een origineel cadeau. Van kleurrijke, bloeiende planten kunt u soms jarenlang plezier hebben!

   

Bloeiende kamerplanten verzorgen

Mooie kamerplanten blijven graag mooi zodat u er lang plezier aan beleeft. Wij delen wat handige verzorgingstips met u zodat u er extra lang van kunt genieten.

  • Standplaats

Bloeiende planten zijn gek op licht. Ze zijn niet allemaal gek op de volle zon, maar veel indirect licht gaan ze erg goed op! Worden ze in een donker hoekje geplaatst, dan tonen ze hun verdriet door hun bloemen te laten vallen.

  • Water geven

Veel planten leggen het loodje door teveel water wat ze niet kwijt kunnen. Een handige tip is om uw duim in de aarde te steken. Is het topje van uw duim vochtig? Wacht dan nog een dag of twee. Bij een droge duim is het tijd voor een plonsje! Een andere handige tip is te kijken naar het blad om te bepalen hoeveel water je plant nodig heeft. Grote en oneffen bladeren hebben vaak meer water nodig dan klein en glad blad. Dik en vettig blad slaat zelf al water op, dus deze vrienden hoeven af en toe een klein slokje.

  • Uitgebloeid?

Voor bloeiende kamerplanten kost het erg veel energie om een bloem te maken. Spot u er dus één die al uitgebloeid is of lelijk wordt, twijfel dan niet en zet de schaar erin! Haal deze gewoon weg, zodat de plant zijn energie voor de ontwikkeling van nieuwe bloemen kan gebruiken! Hoe beter u dit bijhoudt, hoe meer bloem-plezier u ervoor terug krijgt! Denk er wel aan dat sommige bloeiers het jaar door bloeien en andere, zoals de orchidee, maar een tijdelijke bloei hebben. 

  • Wat extra kracht

Plantenvoeding is het geheim voor bloeiende kamerplanten. Die extra energie die ze verbruiken, kun u zo gemakkelijk aanvullen, waar u dan ook weer plezier van hebt. Er is speciale voeding voor bloeiende kamerplanten beschikbaar, wat specifiek op hen is afgestemd. Lees altijd de verpakking van de voeding goed, zodat u ze nooit teveel geeft! Wilt u hierin graag advies? We helpen u graag!

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten