Groene kamerplanten

Onder deze categorie planten bedoelen we kamerplanten die niet bloeien, maar die hun sierwaarde ontlenen aan de bladvorm of kleur. De meeste "groene" planten zijn niet zo kieskeurig met hun standplaats, als ze maar niet de volle zon krijgen. De bonte soorten hebben meer licht nodig en voor deze planten is een standplaats op het oosten prima. Geef ze matig water en in de groeiperiode eenmaal in de twee weken plantenvoeding. Het zal duidelijk zijn dat niet alle planten dezelfde vochtopname hebben. Geef planten nooit water als de grond nog nat is. 

Er is speciale plantenvoeding voor groene planten; met bladspray krijgen de bladeren extra glans. Uiteraard is deze spray niet geschikt voor "behaarde" bladeren maar bijvoorbeeld wel voor ficussoorten. Verwen de kamerplanten eens met een sproeibeurt uit de plantenspuit of zet ze tijdens een zacht regenbuitje buiten.

Net als bij mensen kunnen planten ziek worden. Een belangrijk oorzaak hiervoor is dat er vaak te veel water gegeven wordt. Wees er dus bewust van dat niet iedere plant dezelfde hoeveelheid water nodig heeft. Als bonte bladeren groen worden is de standplaats toch te donker. Spint kan een oorzaak zijn van bladuitval, gele bladeren of bruine bladpunten.

In ons tuincentrum zijn zowel biologische als chemische bestrijdingsmiddelen verkrijgbaar om dit ongedierte te bestrijden.

    

De meest bekende grote groene kamerplanten

In ons tuincentrum kunt u genieten van een ruim aanbod verschillende grote groene kamerplanten. Veel verkochte soorten zijn:

  • De Calathea is een kamerplant van gemiddelde grootte. De bladeren zijn ovaalvormig en beschikken over golvende randen. Ze hebben prachtige blad-tekeningen en zijn een echte eye-catcher in de woonkamer!
  • De Philodendron: een zeer populaire kamerplant met langwerpige, hartvormige bladeren. De plant wordt niet erg groot en is dus geschikt voor allerlei soorten woningen.
  • Iedereen heeft wel eens de prachtige bladeren van de grote en groene Monstera kamerplant gezien, ook wel bekend als de gatenplant. Een zeer populaire soort die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is!
  • De Alocasia valt op tussen de andere kamerplanten dankzij de exotische kartelranden aan de bladeren. Deze kamerplant komt voor in verschillende (blad) groottes.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Kamerplanten