Bloembollen en zaden

Elk seizoen andere bloembollen

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober/november en de zomerbollen in april/mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elk plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen.

Zelf bollen planten of bloembollen op pot kopen

Aan jou de keuze! Je kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat je in de vroege lente kunt genieten van de uitgekomen narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Wil je zelf bloembollen gaan planten? Dan hebben wij wat tips:

  • Lees altijd op de verpakking wanneer u de bloembollen het best kunt planten. Op de verpakking staat ook vaak wanneer ze gaan bloeien.
  • Bloembollen kunnen op verschillende manier worden geplant: in groepen bij elkaar of meer verspreid. Aan jou de keuze!
  • Maak de aarde wat los en maak een gat in de grond met behulp van een bollenplanter.
  • Leg één of meerdere bloembollen in het gat en maak het gat weer dicht.
  • Geef vervolgens voldoende water, zodat de bloembollen goed gaan groeien.
  • En de laatste tip: genieten van de kleurrijke bloembollen!

Zelf bloemen zaaien

In ons tuincentrum hebben wij een ruim assortiment zaden voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten), de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels (een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven. Het zelf zaaien is super leuk om te doen en uiteindelijk kun je genieten van alles wat gaat groeien. Het ligt er een beetje aan wat voor zaad je zelf wilt gaan zaaien, maar je kunt zaaien in kweekpotjes, bakken of in de volle grond. Vraag het gerust even aan één van onze medewerkers.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten