Eénjarigen, kuipplanten en kruiden

Eénjarigen, perkplanten of zomerbloeiers

Eénjarigen worden ook wel perkplanten of zomerbloeiers genoemd en fleuren de tuin goed op. Het is dan ook leuk om ieder jaar weer wat nieuws te kunnen proberen. Direct na aankoop geven deze buitenplanten bloemen tot aan het einde van de zomer. Veel van de zomerbloeiers zijn van origine subtropisch of tropisch. Een beperkt deel kan de winter overleven door ze vorstvrij te houden, maar de meeste soorten niet en daarom worden ze ook eenjarige tuinplanten genoemd. Bij Tuincentrum Hollander in Breezand vind je een ruim assortiment aan perkplanten maar hier vind je onze favorieten: 

  • Garanium: Deze tuinplant is ijzersterk en een echte zonaanbidder.
  • Fuchsia: Geliefd om hun prachtige, klokvormige bloemen.
  • Petunia's: Zijn erg leuk voor in hanging baskets (hangpot).

Kuipplanten voor binnen én buiten

De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee zoals de oleander, abutilon, lantana of fuchsia. Geef ze een warm plekje op het terras of zet ze in de tuin. En haal de planten in het najaar naar binnen. Een koele, onverwarmde ruimte is al voldoende. Geef ze heel weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen, dan mogen ze ook verpot en wat teruggesnoeid worden.

Kruiden uit eigen tuin

Een aantal kruiden overleven onze zachte winters zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten