klimplanten test

Breng je tuin naar een hoger niveau - letterlijk - met onze klimplanten! Wil je meer groen of meer kleur in jouw tuin? Met de klimplanten uit het assortiment van Hollander in Breezand is dit eenvoudig te realiseren! Voeg prachtige elementen toe aan jouw pergola, verfraai een saaie muur of creëer boeiende tuinkamers in jouw tuin. De mogelijkheden zijn eindeloos! Ons aanbod van klimplanten is groot en veelzijdig, dus kom langs bij ons tuincentrum in Breezand voor het volledige assortiment...

Zelfhechtende en rankende klimplanten

Er zijn veel verschillende soorten klimplanten, maar qua hun klimmende eigenschappen zijn ze grofweg in te delen in twee categorieën. Zo bestaan er ten eerste zelfhechtende klimplanten, die zich vanzelf met hechtwortels vastzetten. Deze zelfhechtende klimplanten zijn ideaal voor op een lege schutting, muur of rek. Rankende klimplanten (of slingeraars) draaien echter met hun bladranken om een paal of hek heen. Niet elke slingeraar is even sterk en dus is het goed om ze een beetje ondersteuning te bieden met stokken, draden of gaas. Weet jij al welke klimplant je in huis (eh, tuin!) wilt halen? Tot snel op onze buitenafdeling!

Waarom kiezen voor een klimplant?

Of je nu de trotse eigenaar van een klein balkon bent of aan de slag wil gaan met je nieuwbouwtuin; klimplanten voelen zich overal thuis! Je kunt ze immers op allerlei manieren terug laten komen in je tuinplan. Laat bijvoorbeeld een aantal klimmers langs de palen van je overkapping omhoog kruipen of laat ze het gaas op de erfafscheiding bedekken. Je kunt er ook een onaantrekkelijke schuurmuur mee verbergen of de regenpijp in een groener jasje steken. De mogelijkheden zijn eindeloos, onder andere omdat er zoveel verschillende klimmers bestaan. Veel klimplanten zijn ook echte vlinder- en bijenlokkers!

Verschillende soorten klimplanten

Bij tuincentrum Hollander in Breezand hebben wij een groot assortiment aan klimplanten: van zonaanbidders tot geurende tuintoppers en van schaduwlievende klimmers tot groenblijvende planten. Weet jij al welke kekke klimmer je in de tuin wil hebben? Dit zijn een aantal populaire planten uit deze veelzijdige categorie:

  • Kamperfoelie (Lonicera)
  • Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)
  • Blauweregen (Wisteria)
  • Clematis
  • Klimop (Hedera)

Klimplanten kunnen in elke tuin

De Blauweregen is een snelgroeiende klimplant die prachtige trossen met blauwe, roze of witte bloemen produceert. Deze schitterende klimplant gedijt het beste op een zonnige plek of in halfschaduw. Als je op zoek bent naar een klimplant die snel een kale muur of schutting kan bedekken, is de Blauweregen wellicht een uitstekende keuze. Een andere verrassende optie is de Bergclematis, een snelgroeiende klimplant. Deze plant bloeit rond mei en kan een hoogte van ongeveer vier meter bereiken. De Klimroos is een prachtige toevoeging aan elke tuin. Deze tuinplant bloeit van juni tot oktober en is geschikt voor muren, maar kan ook mooi rond bogen worden geleid dankzij de flexibele takken. Klimrozen bloeien nog beter wanneer ze tegen een muur groeien, omdat de muur extra warmte biedt die de Klimroos nodig heeft. Kom naar ons tuincentrum in Breezand voor ons uitgebreide assortiment klimplanten.

Klimplanten verzorgen en snoeien

Zoals je al kon merken is er nogal wat te kiezen op het gebied van klimplanten. Als je door de planten het bos niet meer ziet, staan onze medewerkers altijd voor je klaar. Ook op het gebied van verzorging. Het is immers lastig om één overkoepelende verzorgingstip te geven over alle klimplanten. Check dus altijd de bijgeleverde info over de hoeveelheid water en de standplaats waar de klimplant het meest blij van wordt. Er zijn daarnaast klimplanten die je om de zoveel tijd om een goeie snoeibeurt moet geven, zoals de kamperfoelie of Wisteria. Belangrijk is bijvoorbeeld dat de plant niet al te zwaar wordt. Met een knipbeurt kan je 'm een flinke verjongingskuur geven. Verwijder zo nu en dan het dode hout, maar behoud de scheuten die het dichtst tegen het frame aan groeien.
 

Klimplanten kopen in Breezand

Dus woon je nabij Alkmaar, Den Helder, Schagen, Heerhugowaard? Kom dan gezellig langs bij ons tuincentrum in Breezand. Ook voor andere tuinplanten, beschermhoezen, tuinverlichting, tuinonderhoud, tuinmeubelen, barbecues of kamerplanten hoef je niet verder te zoeken! 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten