Bomen, heesters en coniferen

Bomen passen in elke tuin

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krenteboompje. 

Een heester geeft karakter aan de tuin

Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden vanwege de mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de laurier, rhododendron en buxus.

De gemakkelijkste boom: de conifeer

Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de larix verliest z'n naalden. De conifeer is een gemakkelijke "boom" die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen. De boom moet alleen niet te veel op de wind staan. Houd je daar rekening mee dan zul je veel plezier beleven aan deze altijdgroene struiken.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten