Vaste planten

De naam zegt het al; vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terugkomen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kun je ze in het najaar "scheuren". Met een scherpe spade snijd je er een stuk af. Bij oudere planten wordt dit vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid.

Onze favoriete vaste planten

Het assortiment in vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, een lege plek in de tuin is dan snel opgevuld. Hier onze favoriete vaste planten:

  • Hortensia
  • Buxus
  • Rozen
  • Lavendel
  • Pampasgras

Eigenlijk moet je in ons tuincentrum langskomen, want dit is nog maar een kleine greep van de vaste planten die wij verkopen in ons tuincentrum. Ben je misschien op zoek naar een hele speciale vaste plant? Vraag het eens aan één van onze medewerkers, want wij helpen je graag bij het vinden van die ene plant.

De verzorging van vaste planten

Vaste planten komen ieder jaar terug en zijn daarom dus de basis van jouw tuin. Denk goed na over welke sfeer je neer wilt zetten voordat je vaste planten gaat kopen. Combineer groene planten met kleurrijke planten en zoek hierin een goede balans. In het voorjaar combineer je vaste planten met éénjarige planten en kuipplanten. In de herfst sterven vaste planten af. Ze gaan zich dan in de grond alvast voorbereiden om het volgende jaar we er prachtig te bloeien. Wees nooit te voorzichtig met het snoeien van vaste planten. Juist door veel weg te snoeien, gaan de planten extra mooi bloeien.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten